Pazartesi

SÖYLEŞİ; ERGO TÜRKİYE İCRA KURULU ÜYESİ SEDEF KORKMAZ


'Harika Yetenek'leri Destekliyor, Çocukların Başarılarıyla Gurur Duyuyor...
Çağdaş Eğitim Vakfı’nın, müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençlerin, gelecek yıllarda Türkiye’yi dünyada temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2009’da başlattığı “Harika Yetenekler” Projesi, 2011 yılı itibarıyla ERGO’nun ana sponsorluğunda yoluna devam ediyor. Geleceğin kültür ve sanat elçileri olacak bugünün gençlerine destek olmaktan büyük gurur duyduklarını belirten ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Sedef Korkmaz, “Biliyoruz ki; yakın bir gelecekte harika yeteneklerimiz dünyanın en büyük konser salonlarında ülkemizi temsil edecek ve alkış toplayacak ve bizi gururlandıracak” diye konuşuyor. Korkmaz, hem Harika Yetenekler projesini hem de ERGO’nun sosyal sorumluluktaki yol haritasını anlattı…

ERGO Türkiye, Çağdaş Eğitim Vakfı’yla ‘Harika Yetenekler’ projesi kapsamında müzik, resim, edebiyatta yetenekli 13-22 yaş aralığındaki gençlerin alanlarındaki en iyi okullarda eğitim almaları için destek oluyor...

Harika Yetenekler projesi ne zaman ve nasıl doğdu?

Çağdaş Eğitim Vakfı; müzik, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetenekli olan gençleri bularak, gelecek yıllarda Türkiye’yi dünyada temsil edebilecek kültür ve sanat elçileri haline gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında “Genç Yetenekler” projesini başlattı. Vakıf, bugüne dek çeşitli organizasyonlarla, büyük bir emek harcayarak elinden geldiğince genç yeteneklere kaynak yaratmaya çalışmış, projenin devamlılığı da büyük önem teşkil ettiği için kurumsal bir sponsor arayışına girmiş. Bizim sosyal sorumluluk vizyonumuzla da örtüştüğü için yollarımız kesişti ve böylece bir araya geldik.

SANAT ELÇİLERİMİZ OLACAKLAR 
Peki proje bugüne kadar nasıl yol aldı? Harika Yetenekler projesi ile kısa ve uzun vadeli hedefleriniz neler?
Topluma ve özellikle toplumun geleceği olan gençlere karşı duyduğumuz güçlü sorumluluk anlayışımız ve vizyonumuzla hareket ederek, büyük bir memnuniyetle projeyi sahiplendik. Proje artık “ERGO Harika Yetenekler” adıyla yoluna güvenle devam ediyor.

VİZYONUMUZLA ÖRTÜŞÜYOR 
Bu proje ile ERGO Türkiye olarak ne hedefliyorsunuz?
Kısa ve uzun vadeli hedefimiz geleceğin kültür ve sanat elçileri olacak bugünün gençlerine destek olmak. ERGO olarak, eğitim ve sanat odaklı projelerle topluma ve geleceğimiz olan gençlerimize değer katmak bizim için çok önemli. Sanata ve sanatçıya büyük önem veriyor, müziğin evrensel dilinin etkisine ve toplumsal gücüne çok inanıyoruz. Genç yetenekleri ve kültürel gelişimi desteklemeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu proje vizyonumuzla bire bir örtüştüğü için çok heyecanlıyız. ERGO olarak bu vizyonla, gençlerimize olanak sunulduğu zaman, ülkemizi başarıyla temsil ederek, yarının birbirinden değerli sanatçıları olacaklarına gönülden inanıyoruz.

HEDEFLERİ BELLİ, ÇOK ÇALIŞIYORLAR 
Gelinen noktayı özetleyecek olursanız, neler söyleyeceksiniz?
Dünyada Türkiye’yi temsil edecek öğrencilerimiz 13-22 yaş aralığında, müzik, bale, resim, edebiyat ve sanatın farklı alanlarında yetişiyorlar. Hepsi birbirinden yetenekli ve icra ettikleri sanata düşkün. Hayalleri, hedefleri, olmak istedikleri yerler belli ve bu hedefe ulaşmak için çok çalışıyorlar.

ONLARI GURURLA ALKIŞLAYACAĞIZ 
Desteklenen öğrencilerden bahseder misiniz?
Öğrencilerden beşi, ABD’de bulunan Berklee College of Music, ikisi Londra’daki Royal College of Music, biri Avusturya Salzburg’ta bulunan Mozarteum Konservatuarı’nda, diğerleri de Türkiye’de alanında isim yapmış okullarda öğrenimlerine devam ediyor. Bizler de yıllar sonra onları Türkiye’de ve dünyanın en büyük konser salonlarında gururla alkışlamayı hayal ediyoruz.

KOMİTE SEÇİYOR, BİZ ARKA ÇIKIYORUZ 
Sizin bu noktada ÇEV’le işbirliğiniz nasıl ilerliyor?
ÇEV projenin sahibi olarak eğitimine ve diğer masraflarına destek olmamız gereken genç yetenekleri sanat komitesinde bulunan çok değerli sanatçılar aracılığıyla belirliyor, seçiyor ve bizlerin de bilgisine sunuyor. ERGO Harika Yetenekler Projesi Sanat Komitesi’nin başkanı dünyaca ünlü keman sanatçımız sayın Cihat Aşkın. Kendisi aynı zamanda İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütüyor. Diğer komite üyeleri ise Fazıl Say, Gürer Aykal, BülentBezdüz, İbrahim Yazıcı, Bülent Evcil gibi birbirinden değerli sanatçılar. Sanat komitesi her öğrencinin çalışmalarını yakından takip ediyor. Öğrenciler için bu çok önemli.

Sizin dışınızda bu projeye katkısı olanlar var mı?

Bu projeye ÇEV tarafından Kutup Yıldızı adı verilmiş, toplumun saygısını kazanmış ve alanlarında başarılı işlere imza atmış çok sayıda sanatçı da destek oluyor. Biz de ERGO olarak, yakın bir gelecekte dünyanın en büyük konser salonlarında ülkemizi temsil edecek ve alkış toplayacak bu öğrencilerimize büyük bir mutlulukla destek oluyoruz.

KUTUP YILDIZLARI DESTEK OLUYOR 
Destek olan bu ‘Kutup Yıldız’ları kimler?
Prof. Halil İnalcık, İbrahim Balaban, Yaşar Kemal, Feyyaz Berker, Kerim Kerimol, Ara Güler, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Burhan Doğançay, Şakir Eczacıbaşı, Behruz Çinici, Müşfik Kenter, Oktay Ekşi, Prof. Oktay Sinanoğlu, Alev Ebüzziya, Genco Erkal, Mehmet Güleryüz, Prof. Jale Yılmabaşar, Mehmet Aksoy, Prof. Alaeddin Asna, Ayşe Kulin, Prof. Emre Kongar, Prof. İlber Ortaylı, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Aziz Sarıyer, Prof. Celal Şengör, Bedri Baykam, Cem Mansur, Burhan Öcal, Ferzan Özpetek, Nuri Bilge Ceylan, Semih Saygıner, Can Yalman, Atıl Kutoğlu, Cihat Aşkın, Nasuh Mahruki, Tan Sağtürk , Fazıl Say, Sevan Bıçakçı, Tarkan, Cem Yılmaz, Mehmet Okur, Kenan Sofuoğlu, Dice Kayek (Ayşe-Ece Ege), Fahir Atakoğlu, Sezen Aksu, Burak Kut, Sertap Erener.

Biraz da sosyal sorumluluk projelerine bakışınızdan bahsedelim... 
Sizin önceliğinizde ne var?
ERGO olarak sosyal sorumluluk çalışmalarında öncelikli alanlarımız, aile, çocuk ve eğitim. Genç yetenekleri ve kültürel gelişimi desteklemeyi bir sorumluluk olarak görüyor, eğitim ve sanat odaklı projelerle topluma ve geleceğimiz olan gençlerimize değer katmayı hedefliyoruz.

UZUN SOLUKLU OLMALI 
Size göre sosyal sorumluluk projelerinde temel alınması gerekenler neler? ERGO olarak nelere dikkat ediyorsunuz? 
ERGO Türkiye olarak, şirketlerin, vizyon ve hedefleriyle örtüşen bir strateji izleyerek kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını planlamalarının önemli olduğu kanaatindeyiz. Biz ERGO olarak kurumsal kültürümüzü temsil eden “yakınlık”, “güven” ve “şeffaflık” gibi temel değerlerle topluma ve özellikle toplumun temel taşı olan aileye ve çocuğa karşı duyduğumuz güçlü sorumluluk anlayışıyla hareket ediyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi seçerken Türk halkının manevi değerlerini göz önünde bulunduruyor, toplumun temel taşları olan aile ve çocuklara yönelik çalışmalar olmasına özellikle özen gösteriyoruz. Tabii ki seçilen projenin devamlılığı, sürdürülebilir olması bizim için oldukça önemli. Bu tarz çalışmaların uzun soluklu olması gerektiği inancındayız.

Nasıl bir yol izlenmeli? Bu konuda önerileriniz var mı? 
Projenin her şeyden önce şirketin hedefleri ve vizyonuyla örtüşen, topluma fayda sağlayacak bir proje olması gerekiyor. Proje ortağınızı doğru seçmek, ortağınızla birlikte belirlenmiş amaç ve hedefler doğrultusunda ortak hareket edebilmek ve sürdürülebilir olmasını sağlamak gerekiyor. Bunun için de izlenmesi gereken yol önce hedefleri belirlemek, sağlanacak katkının çerçevesini çizmek ve doğru stratejiyle hedeflenen doğrultuda ilerlemek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites