Pazartesi

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE 'VERY GOOD'LUK SERTİFİKA!

Türkiye İş Bankası’nın İstanbul Levent’teki genel müdürlük binası, Bina Araştırma Kuruluşu  (BRE) tarafından verilen ve tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen Çevresel Değerlendirme Metodu’ nun (BREEAM), mevcut (işletimde) binalar için verilen “BREEAM In-Use” sertifikasını “Çok İyi” (VERY GOOD) dereceyle almaya hak kazandı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Levent Korba, bu değerlendirme ile İş Bankası’nın “Yeşil Bina” sertifikası alan ilk Türk bankası olduğunu belirterek, “Yeşil Bina tanımı, yapı sektöründe doğaya saygılı, ekolojik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binaları tanımlamak için kullanılıyor. Türkiye’de bu sertifikayı alan ilk banka olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.
ÇALIŞMALAR 2013 YILINDA BAŞLADI
İş Bankası, Avrupa'da sürdürülebilirlik konusunda saygın bir kuruluş olan İngiltere merkezli BRE tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM In Use Denetçisi’nin yaptığı değerlendirme ve denetim sonucunda yapılan çalışmalarla, sertifikayı almaya hak kazandı. Sertifika sürecinde, ‘Bina’ ve ‘Bina Yönetimi’ olmak üzere iki ayrı başlık altında performans tespiti yapılıyor. Enerji, su, malzeme, atıklar, kirlilik, ulaşım, arazi kullanımı, bina yönetimi ve sağlık başlıklarında yapılan değerlendirmelerle verilen ‘BREEAM In-Use’ sertifikası, yeşil bina ve çevre uyumu konusunda uluslararası bir standart kabul ediliyor.

İş Bankası “Yeşil Bina” sertifikası için çalışmalara 2013 yılında başladı. Binada mevcut durum incelenerek iyileştirilebilecek alanlar tespit edildi. Eğitim, uyarı etiketleri, atık takibi, konfor anketi gibi çalışmaların yanı sıra ekolojik rapor ve sel riski raporu hazırlandı. Süreç sonunda bir yıldan kısa bir sürede İş Bankası, hem “Bina” hem de “Bina Yönetimi” alanlarında “Çok İyi” (VERY GOOD)” derece ile sertifika aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites