Çarşamba

"CESARETİ OLMAYAN RİSK ALAMAZ, CESARET İSE BİLGİYLE ARTAR"

TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen “Liderlik ve Girişimcilik Programı”nda yeni dönem programı 7 Haziran’da Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in verdiği eğitimle devam etti. Eğitime katılan yönetici adayları ve girişimciler, iş dünyasında yeni başarı hikâyeleri yazmanın sırlarını Ebru Özdemir’den öğrenme fırsatı buldular.
TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin işbirliği ve Dr. Aylin Löle’nin katkıları ile hayata geçirilen Liderlik ve Girişimcilik Programı’nda yeni dönem, Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan eğitimlerle devam ediyor. Program kapsamında her hafta yeni bir CEO, yönetici adayları ve girişimcilerle bir araya gelerek deneyimlerini ve başarı sırlarını paylaşıyor.
Liderlik ve Girişimcilik Programı’nın 7 Haziran’daki konuğu Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir oldu. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği eğitimde Ebru Özdemir, başarılı kariyer yolculuğunu paylaşırken, girişimcilere doğru adımları atmaları için değerli önerilerde bulundu. Ebru Özdemir şunları söyledi:
“Girişimcilikte yenilik yaratmak çok önemlidir. Katma değer yaratacak fikirlere, ezber bozan fikirlere ihtiyacımız var. Girişimler bir ihtiyacı karşılamalıdır. Günümüzde sosyal networklerin önem kazanmasıyla, internetin sağladığı olanaklarla yaratılan iş modelleri öne çıkmaya başladı. Dünyanın gidişatının bu yönde olduğunu görüyoruz.”
Girişimcilerin ekonomik kalkınmaya büyük etkisinin olduğunu söyleyen Özdemir, katılımcılara fikirlerini hayata geçirmeleri için ısrarla çalışmalarını önerdi. Girişimciliğin bir maraton koşusu olduğunu, bu koşuyu bıkmadan, pes etmeden bitirmek gerektiğini söyleyen Özdemir katılımcılara şöyle seslendi: “İyi bir lider özgür ve farklı olmalıdır. Özeleştiri yapmak, hatalardan ders almak başarıya giden yolda önemlidir. Girişimcilik risk almak demektir, cesareti olmayan risk alamaz. Cesaret ise bilgiyle artar. Başarıya giden yolda iyi bir iş planı ve fizibilite yapmak büyük önem taşıyor. Bir konuyu her yönüyle incelemelisiniz. Girişimciler ayrıca dünyanın gidişatını, fırsatları iyi takip etmelidir. Fırsatları iyi takip ederek, başarılı bir fizibilite yapan girişimciler, iş dünyasında birinci lige çıkmaya aday oluyorlar.”
Liderlik ve Girişimcilik Programı’na 5 Temmuz’a kadar her hafta farklı bir CEO konuk olacak. Önümüzdeki haftalarda yapılacak eğitimlerde katılımcılar, Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, Kale Grubu CEO’su Zeynep Bodur Okyay, TTNET CEO’su Abdullah Orkun Kaya gibi deneyimli isimlerden ders alacaklar. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Behice Ertenü’nün katılımıyla bir de “Liderlik Atölyesi” gerçekleşecek.
Katılımcılar bu eğitimlerin sonunda doğru iş modeli oluşturma konusunda donanım sahibi olmakla birlikte, birbirinden değerli CEO’lardan mentorluk desteği alma fırsatı da bulacaklar. Katılımcılar, 5 Temmuz’da TTNET CEO’su Abdullah Orkun Kaya’nın vereceği ders sonrası sertifikalarını alacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites