Salı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTEKİ İDDİASINI ULUSLARARASI RAPORLA TESCİLLEDİ



Abdi İbrahim, tüm iş süreçlerini etkin kaynak kullanımı stratejisi çerçevesinde şekillendirirken,  ilkini yayınladığı A seviye Sürdürülebilirlik Raporu ile de sektöre örnek olmayı hedefliyor…


Aylin LÖLE
1912 yılında küçük bir eczane laboratuvarı olarak kurulan, geçtiğimiz 100 yılda ilaç sektörünün büyük oyuncuları arasına girmeyi başaran Abdi İbrahim, ilkini yayınladığı A seviye Sürdürülebilirlik Raporu ile sektörde öncü olmayı hedefliyor. Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla faaliyetleri sırasında oluşan çevresel etkinin asgari düzeyde kalmasını hedefleyen çevre yaklaşımını paydaşlarının dikkatine sunduklarını belirten Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu, Akşam Ekonomi’ye konuştu.

Söz konusu raporda hangi başlıklar yer alıyor?
Abdi İbrahim Sürdürülebilirlik Raporu’nda, Şirketin Yönetim Yaklaşımı, Ekonomiye Sağlanan Katma Değer, İş gücü ve İnsan Hakları, Ürün Sorumluluğu, Toplumsal Gelişime Sağlanan Katkı ve Çevresel Yaklaşım başlıkları altında farklı alanlarda hayata geçirdiği referans uygulamaları yer alıyor. Abdi İbrahim, Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla faaliyetleri sırasında oluşan çevresel etkinin asgari düzeyde kalmasını hedefleyen çevre yaklaşımını paydaşlarının dikkatine sunuyor. Tüm iş süreçlerini etkin kaynak kullanımı stratejisi çerçevesinde şekillendirerek, elektrik ve su tasarrufu konusunda tasarruf sağlıyor. Bu kapsamda güvenli araç sürüş sistemine geçiyoruz. CEO dahil herkesin arabasında olacak bu sistem ile güvenli sürüş ile hem çevresel fayda hem de ekonomik fayda sağlamayı hedefliyoruz. Yıl sonu itibarıyla tüm Abdi İbrahim filosu bu sisteme geçmiş olacak.

Sürdürülebilirlik Raporu ne kadar sürede hazırlandı?
Rapor 6 ayda hazırlandı. Şubat ayında da Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) A seviyesinde Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladık. Abdi İbrahim olarak sektörde 100 yılı geri bıraktık. Bu nedenle imza attığımız işlerle takip edilir olma amacındayız. Sürdürebilirlik konusuna yönetimin inanmışlığı, adanmışlığı, tüm çalışanların dahil edilmesi açısından bu tür raporlamaların önemli olduğu görüşündeyim. Abdi İbrahim, sürdürülebilirlik hedeflerini paydaşlarının dikkatine sunmayı, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının ayrılmaz bir bileşeni olarak görüyor.  Bu kapsamda 2009 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atarak önemli bir adım attık. Bu konuda da Dördüncü İlerleme Bildirimi’ni yaptık.


Edirne’deki Sağlık Müzesi’nin
şifahanesini restore ettiriyor
Abdi İbrahim olarak Edirne’deki  Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin daha da güzel olması için destek vermek istedik. Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi’nin yaptığı bu çalışmaya destek oluyoruz. Biliyorsunuz, bu Külliye ve müze çok önemli yapı. Bu müzenin giriş ve şifahane bölümlerini restore ettiriyoruz. Restorasyon bütçesini telaffuz etmem mümkün değil. Ancak çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını söyleyebilirim.

'Akılcı İlaç’ kampanyası ses getirdi
2012 yılında 100. faaliyet yılını geride bırakan Abdi İbrahim, imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Şirketin 100. Yılına özel olarak 2012 yılında hayata geçirdiği Akılcı İlaç Kampanyası, sağlık alanında fark yaratan sosyal sorumluluk projelerinden biri oldu. Bruno Sağlık TIR’ı projesine hayat vererek burun sağlığı konusunda toplumsal bilinç yaratmayı hedefledik. Bu projelerin yanı sıra, Abdi İbrahim, uluslararası kültür-sanat dünyasının 2012 yılındaki en dikkat çekici sanat etkinliklerinden birisi olan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi’ni, dünya prömiyerinin hemen ardından Türkiye’de 215 bin sanatseverle buluşturarak önemli bir başarıya imza attık.



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites