Salı

GENÇLİK KÖPRÜSÜ'NDE 'GÖNÜLLÜ' ÇALIŞACAKLAR

10 yılda 6 bin 318 sosyal sorumluluk projesine imza atan Toplum Gönüllüleri, şimdi de ‘Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ projesine destek veriyor…


Aylin LÖLE
Gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmek için kuruldu, ‘Toplum Gönüllüleri’ hem kendilerine hem çevrelerine değişim ve farkındalık yarattı. 2002 yılında Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda (TOG) 2003-2013 yılları arasında 295 bin 279 proje gönüllüsü genç ,Türkiye’de toplamda 6 bin 318 projenin hayata geçmesini sağladı.  Sadece 2008-2013 tarihleri arasında ise bu projelerle 1 milyon 778 bin 619 kişiye çok çeşitli alanlarda gençler aracılığıyla hizmet götürüldü. 2008-2013 yılları arasında gençler toplamda 8.5 milyon saat gönüllülük yaptı. TOG’un destek verdiği yeni projelerden biri de Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya… Toplum Gönüllüleri Vakfı Eş Başkanı Tuğba Jabban, projenin detaylarını Akşam Ekonomi’ye anlattı…

Gençlik Köprüsü, projesinden bahseder misiniz?
‘Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ Almanya’da Stiftung Mercator girişimiyle kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kurum. Toplum Gönüllüleri Vakfı, ‘Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın Türkiye ofisine ev sahipliği yapıyor. ‘Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’, Türkiye ile Almanya arasındaki öğrenci ve gençlik değişimini yoğunlaştırmak ve mevcut programların tek çatı altında toplanmasıyla karşılıklı değişim imkânlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ve kültürel bağlar yıllardır giderek güçleniyor. Gençlik Köprüsü, Almanya ile Türkiye arasındaki öğrenci ve gençlik değişiminde merkezi bir başvuru noktası olmayı hedefliyor.  Kurumlar veritabanına kaydolarak, iki ülke arasında gençlerin hareketliliğini arttıran projeleri için hibe başvurusunda bulunabilirler. Gençler ise, veritabanına üye kurumların değişim projelerinden kendilerine uygun olanları seçerek diğer ülkedeki akranları ile proje yapma olanağını yakalayabilirler. 

TOG, söz konusu projede nasıl rol oynuyor?
Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, biri Almanya’da diğeri Türkiye’de olmak üzere iki program ofisine sahip. TOG, Gençlik Köprüsü’nün Türkiye Program Ofisi’ne ev sahipliği yapıyor. Toplum Gönüllüsü gençler de, her bir genç gibi Almanya’dan ortak bir kurum bularak, Almanya’dan gençlerle beraber, iki ülke arasında değişim içeren projeleri için hibe başvurusunda bulunabilecekler.

71 ilde faaliyet gösteriyorlar
Toplum Gönüllüleri Vakfı aynı zamanda Toplum Gönüllüsü Gençlerin üniversitelerde kurdukları kulüp veya topluluklardan oluşuyor. Bugün itibariyle 71 ilde, 123 TOG gençlik topluluğu çatısı altında Toplum Gönüllüsü gençler sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Bu projeleri üç ana başlıkta kategoriye ayırabiliriz: sosyal hizmet, sosyal farkındalık ve savunuculuk. Toplum Gönüllüsü gençler daha çok sosyal hizmet projeleri hayata geçiriyorlar.



















0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites