Pazartesi

'RED DAY'DE GÖNÜLLÜLER BULUŞTU

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, 2009 yılından beri Kuzey Amerika ve Kanada’da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk günü “Red Day”i (Topluma Katkı Günü) Türkiye’de de 8 Mayıs Perşembe günü hayata geçirdi. Geleneksel olarak her yıl mayıs ayının ikinci perşembe günü düzenlenen Red Day’de tüm çalışanlar günlük işlerini bırakıp kendilerini sosyal sorumluluk faaliyetlerine adıyor.

Galata’da görme engellilerle kültür turu
Eş zamanlı yapılan organizasyonlardan en renklilerinden biri Beyoğlu’nda gerçekleştirildi. Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen faaliyette Keller Williams gönüllüleri, Beyoğlu’ndaki tarihi yapıları görme engellilere tüm ayrıntılarıyla anlattı. Tarih turu Galata Kulesi’nde başladı. “Red Day” yazılı kırmızı tişörtler giyen Keller Williams gönüllüleriyle sırtında “Beyaz Baston Özgürlüktür” yazan Altı Nokta Körler Derneği üyeleri Galata Kulesi’nde buluşarak yürüyüşe başladı. Sırasıyla Bereketzede Camii, İngiliz Hastanesi, tarihi Doğan Apartmanı ve Kırım Kilisesi gezildi. Son olarak Tünel bölgesi dolaşılarak başlangıç noktası olan Galata Kulesi’ne geri dönüldü.

Ankara’da otizmli çocuklara rahatlama odası    
Ankara Çayyolu’nda KW Angora Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik ise Keller Williams Türkiye Başkanı Emre Erol’un katılımıyla Mehmet Ulucan Otizmli Çocuklar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Okulda bulunan rahatlama odası, otizmli öğrencilerin kriz durumunda zarar görmesini engellemek için yeniden düzenlendi. Odadaki duvarları ve zemini yumuşak malzeme ile döşeyip, yeniden dekore ederek ihtiyaca uygun hale getiren Keller Williams gönüllüleri, otizmli çocuklarla zaman geçirerek onların hassasiyetlerini yakından anlamaya çalıştı. Dünyada ilk kez 2009 yılında gerçekleştirilen Red Day (Renew-Energize-Donate) Türkçe’de “Yenile-Güç Ver-Katkıda Bulun” anlamına geliyor. Bugüne kadar 100 binden fazla Keller Williams çalışanı yaşadığı bölgeye katkıda bulunarak yardımlaşma ve gönüllülük kültürünün yaygınlaşmasını sağladı. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites