Salı

TJK, PONY CLUB'LA 10 İLİ ZİYARET ETTİ, 6.650 ÇOCUĞA ULAŞTI



Afyon’dan Konya’ya Denizli’den Çanakkale’ye Pony’lerle şehirleri dolaşan Türkiye JokeyKulübü (TJK), bir ayda 10 ile ulaştı. Canlı hayvanlarla yapılan ilk roadshow projesine imza atan ve 25 ile ulaşmayı hedefleyen TJK’ya diğer illerden de talep yağıyor…

Aylin LÖLE
Çocuklara at sevgisini aşılamak için Pony Club Şehrinize Geliyor projesine start veren Türkiye Jokey Kulübü, 10 ilde 6 bin 650 çocuğa ulaştı. T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle yaklaşık bir ay önce başlayan projede hedefin 25 ile ulaşmak olduğunu belirten Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, “‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ canlı hayvanlarla yapılan ilk roadshow projesi. Bu sebeple proje süresince önceliğimiz Pony’lerin sağlığı oldu. Gidilen şehirlerde veteriner hekimler tarafından düzenli olarak sağlık kontrolleri yapıldı” diyor. Adalı, projenin detaylarını Akşam Ekonomi’ye anlattı…

Proje nasıl doğdu?
‘At sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesi’ Türkiye Jokey Kulübü’nün misyonları arasında yer alıyor. Bundan birkaç ay evvel beni ziyarete gelen sizler gibi basından bir dostumun önerisiyle bu projeye başladık. Her ne kadar proje bizi heyecanlandırsa da sonuçları konusunda çok da emin değildik. Ancak, Pony’leri çocuklarla buluşturduğumuz an ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gördük. Onların yüzündeki gülümseme ve Pony’lerle kurdukları iletişim bizi çok mutlu etti. Atın ruh ve beden sağlığına katkısı yüzyıllardır bilenen bir gerçek ve at duygusal olarak insana en yakın hayvan diyebiliriz. Bu nedenle çocukların ruhsal ve bedensel gelişimine önemli katkılar sağladığını söyleyebiliriz.

Hangi iller ziyaret edildi, proje kapsamında?
Bugüne kadar toplam 10 il ziyaret edildi. İstanbul’da yapılan lansmanın ardından Manisa Soma’ya hareket eden Pony Club Tırı, 3 gün Soma’da kaldı ve orada 980 çocuk Pony’lerle buluştu. Sonrasında ise Kuşadası, Bodrum, Denizli, Antalya, Konya, Afyon, Eskişehir, Çanakkale, Tekirdağ olmak üzere toplam 6 bin 650 çocuğa ulaşıldı. Belirlediğimiz illerin dışında farklı illerden çok sayıda talep aldık. Ağustos'un ilk haftası 2. Etaba başlamayı planlıyoruz. 2. etabı bitirdiğimizde toplamda 25 ili ziyaret etmiş olacağız. 

Rehabilitasyon merkezlerini
ücretsiz olarak ağırlıyor
Biz Türkiye Jokey Kulübü olarak hipodromumuzda özel eğitim kurumlarını ve rehabilitasyon merkezlerini ücretsiz olarak ağırlıyoruz. TJK bünyesinde çalışan At ve Pony iletişimi konusunda uzman Psikologumuz da çocukların rehabilitasyonun da kendilerine eşlik ediyor.  Ayrıca LÖSEV ve Göz Nurunu Koruma Vakfı işbirliği ile yapılan projeler ve Türkiye Jokey Kulübü, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışmalarda var. 2010 yılından bu yana Türkiye Jokey Kulübü ve LÖSEV işbirliği ile kupalı koşular düzenleniyor. LÖSEV KUPA KOŞUSU adı altında yapılan bu etkinliklerde TJK olarak amacımız, toplumu bilinçlendirmek ve kansere karşı dikkat çekmek oldu.  2009 yılından bu yana ise Göz Nurunu Koruma Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kupalı koşu ve etkinliklerde vakfın amaçları doğrultusunda göz sağlığını dikkat çekmeyi hedefledik.  Türkiye Jokey Kulübü, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde 4-21yaş arası zihinsel ve bedensel engelli bireylere psikolog eşliğinde algı ve fiziksel fonksiyonların geliştirilmesi adına hipoterapi desteği veriliyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites