Pazartesi

TTNET HERKESE İNTERNETİ ÖĞRETTİ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E GİRDİ


Telefonica ve Datawind gibi dünya devlerinin arasında ‘Herkes İçin İnternet’ projesiyle yer alan TTNET, Birleşmiş Milletler’in kuruluşu Business Call to Action'da (BCtA) örnek gösterilen 20 projeden biri oldu

Aylin LÖLE-NEW YORK
Birleşmiş Milletler’in kalbi New York 1. Cadde’de, TTNET’in ‘Herkes İçin İnternet’ projesi ‘sosyal kalkınmaya katkısı ve ticari başarısıyla dünyaya örnek gösterildi. Kalkınma odaklı ‘Herkes İçin İnternet’ projesiyle geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu BusinessCall to Action'a (BCtA) Türkiye’den kabul edilen ilk şirket olan TTNET’in projesi, BM tarafından 2014 yılının 20 örnek projesi arasına alındı. Projeye, global düzeyde yayınladığı raporunda da yer veren Business Call to Action, New York’ta düzenlediği BCtA Annual Forum’a TTNET’i konuşmacı olarak davet etti. Sadece 15 şirketin sunum yapmak üzere davet edildiği toplantıda konuşan TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar, ‘Herkes İçin İnternet’ projesini anlattı. Başar, “Kalkınmada öncelikli ve internet penetrasyonu düşük olan illerde, internete erişimi artırmak için özel bir iş modeli geliştirdik. Online eğitim platformumuz Vitamin’i de ücretsiz olarak kullanıma açarak bu iş modeline dâhil ettik. Böylelikle hem ürün ve hizmetlerimizi dar gelirli kişiler için erişilebilir hale getiren hem de internet kullanımını bilmeyenlere yüz yüze internet eğitimleri vererek daha fazla kişinin bilgiye erişmesini sağlayan bir projeye imza attık” diye konuştu.

3 YILDA 30 BİN KİŞİYE ULAŞACAK
Başar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkınmada öncelikli illerde yaptığımız çalışmalarla, uygun fiyata sunduğumuz paketlerle düşük gelirli aileler başta olmak üzere 250 bin kişi internet kullanmaya başladı. Projemizin bir hedefi de, kalkınmada öncelikli illerde internet okuryazarlığını artırmaktı. ‘İnternetle Hayat Kolay’ sosyal sorumluluk projemizle de, “Herkes İçin İnternet” projemize destek verdik ve 5 bin kişiye internet eğitimi verdik. Yıl sonu hedefimiz ise 12 bin kişiye ulaşmak. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle yürüttüğümüz ‘İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle 3 yılda kalkınmada öncelikli 20 ilde, daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın yaklaşık 30 bin kişiye internet öğretmeyi hedefliyoruz.”


İnsan dışkısından enerji üretti
en ucuz tabletle internet sattı
2008 yılında kurulan BCtA, Birleşmiş Milletler’in Binyıl Kalkınma Hedefleri’ne (MDGs) ulaşmak üzere, şirketleri ticari başarıyla birlikte kalkınma etkisi yaratacak iş modelleri geliştirmeleri için teşvik etmeyi amaçlıyor. İş modelinin hem uygulandığı ülkeye ekonomik ve sosyal kalkınma faydası hem de şirkete ticari bir fayda sağlaması bekleniyor. Coca-Cola, PepsiCo, Pfizer, Microsoft, IKEA, Thomson Reuters gibi uluslararası şirketlerin dâhil olduğu 94 üyesi bulunan BCtA ağına, Türkiye’den kabul edilen ilk şirket TTNET oldu. Dünyanın en ucuz tabletini sunan Hintli Datawind, Afrika’da insanlara temiz tuvalet hizmeti vererek topladığı dışkıları gübre ve enerjiye çeviren Sanergy, çalışan bireylere ve profesyonellere her zaman ve her yerde istedikleri tüm başlıca kredi kartlarına erişim hizmeti veren Pagpop ve mobil aplikasyonlar aracılığıyla sosyal sorunlara çözüm üreten fikirleri destekleyen m-initiative adlı projesiyle Telefonica panelde TTNET’le örnek gösterilen şirketler arasında yer aldı.

70 yaşında annem net’i öğrendi
kayınvalidem ise Instagram’a sardı
Türkiye’de internete erişimi olan hane sayısının yaklaşık 10 bin olduğunu, 10 milyon hane daha potansiyelin bulunduğunu belirten Başar, TTNET olarak pazarın yüzde 80’ini penetre ettiklerini söyledi. İçerik, internet ve tableti erişilebilir fiyatlarla sunmak için hazırlık yaptıklarını anlatan Başar, özellikle D gelir grubuna yönelik ayda 20-30 TL’lik fiyatlarla kampanya yapacaklarını söyledi. Herkes İçin İnternet projesinin yarattığı faydayı kendi çevresinden de gözlemlediğini belirten Başar, “70 yaşındaki annem interneti öğrendi. Yazlıktaki evde neden internet yok diye şikayet ediyor. Kayınvalidem ise Instagram’a merak sardı” diye konuştu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites