Salı

'SARI BİSİKLET'İN PEDALLARINI SAĞLIK İÇİN ÇEVİRECEKLER

İlköğretim öğrencilerinden ev hanımları ve üniversitelilere kadar ETİ herkesi ‘Sarı Bisiklet’le buluşturacak. “Sağlık için Hareket, Hareket için Bisiklet’ diyen proje kapsamında 20 bine yakın ilköğretim öğrencisine güvenli bisiklet sürüş eğitimi verilecek

Aylin LÖLE
ETİ ve Aktif Yaşam Derneği, bisiklet kullanımını teşvik ederek, Türkiye’de hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla ‘Sarı Bisiklet Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında 3 yılda 20 bine yakın ilköğretim öğrencisine güvenli sürüş eğitimi verilecek, üniversite kampüslerinde 25 bin öğrenci bisikletleri ücretsiz kiralayabilecek. ETİ Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, “Sarı Bisiklet projesiyle toplumun farkındalığını artırarak, insanları ‘daha hareketli’ bir yaşama teşvik etmeyi ve daha sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Buradan hareketle projemizin sloganını da ‘Sağlık İçin Hareket, Hareket için Bisiklet’ olarak belirledik” dedi. Projenin detaylarını Polatoğlu Akşam Ekonomi’ye anlattı…

Bu yıl Eskişehir'den start alan proje, kaç kişiye ulaşacak?
Nisan ayı itibarıyla Eskişehir’de başlayan ETİ Sarı Bisiklet Projesi kapsamında gerçekleştirilen ilkokul eğitimleri, semt pazarı etkinlikleri, kampus içi etkinlikler ve Mobil Tamir Aracı ile birlikte proje tüm hızıyla devam ediyor. Proje 3 yıl boyunca devam edecek her yıl farklı bir ile gidecek. Proje süresince 3 yılda 20 bine yakın ilköğretim öğrencisine güvenli bisiklet sürüş eğitimi verilecek. Proje boyunca 3 yılda ‘Mobil Tamir Aracı’ sayesinde, atıl durumda olan yaklaşık 10 bin bisiklet hayata kazandırılacak.

Proje ile üniversite kampüslerini ücretsiz bisikletle de buluşturacaksınız öyle değil mi?
Sarı Bisiklet, gittiği her ilde belirlenecek üniversitelerde, gençler için kampüs içi ücretsiz bisiklet kullanım fırsatı sağlayacak. Proje kapsamında kampüslere kurduğumuz stantlardaki ücretsiz kiralanabilen bisikletlerle, üniversitelilerin bisiklete binerek hem spor yapmaları hem de kampüs içi ulaşımlarını sağlıklı ve eğlenceli kılmayı hedefliyoruz. İlk olarak Mayıs ayında Osmangazi Üniversitesi’nde hayata geçen uygulama, Eylül ayında Osmangazi Üniversitesi ile birlikte Anadolu Üniversitesi’nde de öğrencilerle buluşacak. Üniversite öğrencileri ücretsiz kiralayabildikleri ‘sarı bisikletlerle’ hem kampüs içindeki ulaşımlarını kolaylaştırıyor hem de spor yaparak ‘daha hareketli’ hale geliyorlar. Bu uygulamamız ile 3 yılın sonunda 25 bin üniversite öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz.


Ev hanımları 3 tekerlekli
bisikletle pazara gidecek
Üç tekerlekli bisikletlerle kadınların hem hareket edebileceği hem de günlük hayatlarına bisikletin faydalarını entegre edebilecekleri bir kurgu oluşturduk. Bisiklete binmeyi çok iyi bilmeyenlerin bile rahatça kullanabilecekleri üç tekerlekli bisikletlerle, kadınlar alışveriş poşetlerini elde taşımak yerine bisiklet sepetine koyarak evlerine bisikletle gidebilecek. Eskişehir Ertuğrulgazi semt pazarında gerçekleştirdiğimiz uygulamada aldığımız tepkiler çok olumlu oldu. Hem sağlıklı hem de bisiklete binmeyi eğlenceli hale getiren semt pazarı etkinliğimize, bu hafta itibariyle başladık. Ayrıca semt pazarlarında kadınlarımızın alışverişe bisiklet ile gitmelerini özendirmek amacı ile üç tekerlekli sarı bisikleti ile pazar alışverişine giden gönüllü “rol model” ev hanımlarımız var. Rol modellerimiz, projemizin gönüllü destekleyicileri olarak mahallelerinde, çevrelerinde bisiklete binmek isteyen hanımlara örnek oluyorlar.  






0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites