Çarşamba

EKMEK İSRAFINI YÜZDE 18 AZALTTIK, YILDA 2.5 MİLYAR TL TASARRUF ETTİK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” meyvelerini toplamaya başladı. Bakanlığın açıklamasına göre bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma sağlanarak günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı. Çöpe atılmaktan kurtarılan ekmeğin parasal karşılığı 300 milyon TL oldu. Türk halkı da ekmek için bir yılda harcadığı paradan 2,5 milyar TL tasarruf etti. Böylece tasarrufun mali boyutu 2 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı. İsrafın boyutlarını daha da çok azaltmanın yolu ise bilinç artışının devam etmesi ve paketli ekmek tüketiminin artırılmasından geçiyor. Çünkü ekmeğin uzun süre bayatlamadan saklanmasına imkan tanıyan paketli ekmeklerle israfı yüzde 50’ye varan oranlarda azaltmak mümkün. 
1.1 MİLYON TON BUĞDAY TASARRUFU!
Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Bakanlığın Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası ile 1 yılda 1,1 milyon ton buğday, 2,1 milyar metreküp su tasarrufu sağlandı. Böylece ülke ekonomimiz her alanda kazandı" dedi. Özcan, şöyle devam etti:" Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor. 900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites