Pazartesi

'BUNU DUYMALISIN'LA DÜŞLER AKADEMİSİ'NİN SESİNE KULAK VERDİ



Philips Kulaklık Grubu, 18 özel ismi özel olarak tasarlattığı ve Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ürettiği kulaklıkları satışa sunarak elde ettiği geliri Düşler Akademisi’ne bağışladı. Proje bu yıl da devam edecek…
Dr. Aylin LÖLE

Philips Kulaklık Grubu, tasarımla sesi birleştirdi, engelliler için proje üretti.  Bengü, Bedük, Birol Namoğlu, Mabel Matiz, Hande Yener, Ali Sunal, Ferman Akgül, Pamela Spence, Gupse Özay, Doğa Rutkay ve Nilüfer’in de aralarında bulunduğu 18 ismin özel olarak tasarladığı kulaklıklar, Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından üretildi. Kulaklıkların bir tanesi, kulaklığı tasarlayan sanatçıya hediye edilirken diğeri ise açık artırma usulü ile GittiGidiyor üzerinden satışa çıkarıldı.  Elde edilecek gelir de, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere farklı sanat dallarından atölyelerde eğitim imkanı sunan Düşler Akademisi’ne bağışlandı. Bunu Duymalısın projesinin detaylarını Philips Audio Multimedia Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Pazarlama Müdürü Sinem Yücel, Akşam Ekonomi’ye anlattı.

Bunu Duymalısın projesinin hedef kitlesini kimler oluşturdu?

Amacımız, Philips’in benzersiz ses deneyimini işitme engellilerle de paylaşmak. Bu deneyimi bugüne kadar ürün bazlı olarak birçok farklı kanaldan paylaştık, fakat bu sefer daha farklı bir yolla daha farklı kişilere ulaşmak istedik. Bunu yaparken de alanında başarılı ve sevilen isimlerin ve onları sevenlerinin de bu projeye katkı sağlamalarının güzel olacağını düşündük ve onların projeye destek olmalarına vesile olduk.

Proje nasıl ilerledi? Detaylarını paylaşır mısınız?

Bunu Duymalısın projemiz, Philips Kulaklık Grubu olarak; Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Düşler Akademisi ve sanat dünyasından 18 özel isim ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesi. Bengü, Bedük, Birol Namoğlu, Mabel Matiz, Hande Yener, Ali Sunal, Ferman Akgül, Pamela Spence, Gupse Özay, Doğa Rutkay ve Nilüfer’in de aralarında bulunduğu 18 isim, bizim için kulaklık tasarladı. Üniversite öğrencileri de, bu kulaklıklardan Philips kulaklıkları kullanarak 2 adet üretti. Kulaklıkların bir tanesi, tasarlayan isme armağan edilirken, diğeri de GittiGidiyor üzerinden açık artırma usulü ile satışa sunuldu. Bu satışlardan elde edilen geliri de Düşler Akademisi’ne bağışladık.

Müzik, tasarım ve oyunculuk kariyeri olanları birleştirdik
Biz bu projede sanatın farklı dallarında faaliyet gösteren kişilerle birlikte çalışmak istedik. O sebeple hem müzik, hem tasarım, hem oyunculuk kariyeri olan farklı isimleri projemizde birleştirdik. Onların da projeye ilgisi epey yüksek oldu. Örneğin Bedük ve Hatice Gökçe, yapım aşamasında atölyede öğrencileri ziyaret etti. Pamela Spence, Yiğit Alıcı ve Derin Sarıyer de proje lansmanını yaptığımız törende bizimle birlikteydi. Hem çok özel sanatçılarımızla hem de üniversite öğrencileri ile böyle bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz.

Bu yıl da devam etmek istiyoruz
Proje gerek iş ortaklarımız, gerek sanatçılarımız, gerekse kulaklıkların üretiminde yer alan  öğrencilerimiz tarafından çok olumlu tepkiler aldı. Yardımlarımızın Düşler Akademisi tarafından gerçekten anlamını bulan bir şekilde değerlendirilmesi hepimizi sevindirdi. O sebeple bu projenin devamını ve benzer projeleri bu yıl da gerçekleştirmek istiyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites