Çarşamba

COCA-COLA'NIN GLOBAL LİDERLİK GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞLIYOR





Boğaziçi Üniversitesi, 150. yılını kutlarken Coca-Cola'nın katkıları ile Türkiye’nin son dönemde ön plana çıkan liderlik pozisyonunu güçlendirecek ve bölgesel liderlik rolüne vurgu yapacak bir programa imza atıyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından düzenlenen “Global Liderlik Geliştirme Programı” çerçevesinde, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde kariyerlerinde bir adım öne çıkmış özel sektör, kamu, sivil toplum yöneticileri ve gazeteciler İstanbul’da buluşacak.


BÖLGESEL LİDERLİK AĞI
Türkiye’nin lider konumda olduğu Orta Asya ve Ortadoğu bölgelerinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi aracılığıyla ve Coca-Cola’nın stratejik işbirliğiyle, bölgedeki lider adaylarını İstanbul’da bir araya getirmek amacıyla hazırlanan program, ortak bir kültür yaratma hedefiyle, bölgemizde güçlü bir liderlik ağı oluşturacak. Türkiye’nin toplumsal, ekonomik ve sosyolojik geleceğine yapılan bu vizyoner katkı sayesinde, Türkiye merkezli bir liderlik ağı ve işbirliği kültürü oluşturulacak. Global Liderlik Geliştirme Programı kapsamında, kariyerlerinde belirli bir mesafe kat etmiş, 10 ülkeden 15 lider adayı Türkiye’de bir hafta geçirecek. Katılımcılar, liderlik, bölgesel işbirliği fırsatları, inovasyon, iletişim ve müzakere becerilerini geliştiren akademik programların yanı sıra, kapsamlı bir sosyal program çerçevesinde de Türkiye’nin basın, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecek. Program dahilinde katılımcılar, İstanbul ve Ankara’da yapılacak üst düzey görüşmelerin yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi’nde özel olarak tasarlanmış dersler alacaklar.
LİDERLİK MİRASI BIRAKACAK
Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan işbirliği hakkında “Türkiye bugün, çokuluslu şirketler için bölgesel bir yönetim merkezi konumunda. Bunun yanı sıra, iş dünyasında da bölgenin önemli bir yetenek havuzu konumuna geldi, Türkiye'de deneyim kazanan yöneticiler büyük kuruluşlar tarafından dünyaya ihraç ediliyor ve tecrübelerini diğer bölgelerde de uygulamaları bekleniyor. Coca-Cola da bu yaklaşımla Avrasya ve Afrika Bölgesinde yer alan 85 ülkeyi Türkiye’den yönetiyor. Bu sebeple, Global Liderlik Geliştirme Programı’nın geleceğe çok önemli liderlik mirası bırakacağına inanıyorum” dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites