Salı

KOSGEB KREDİSİ ALDI, 'TATLI TATLI' KAZANIYOR



İSMEK- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB işbirliği, sağladığı imkânlarla ekonomiye yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Nurgün Uçkunkaya, bu işbirliğinin sağladığı fırsattan yararlanan girişimcilerden sadece biri. İSMEK’te “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi“ni tamamlayan Nurgün Uçkunkaya, sunduğu proje kabul edilince, KOSGEB’den kredi almaya hak kazandı. Aynı zamanda İSMEK’te “Aşçılık” branşında usta öğretici olan Uçkunkaya, yaklaşık on yıldan bu yana da gastronomi ile profesyonel olarak ilgileniyor. İSMEK ve KOSGEB desteği sayesinde kariyerini bir adım daha ileri taşımak isteyen Nurgün Uçkunkaya, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni tamamlayarak kredi için KOSGEB’e başvurdu. İş projesi KOSGEB tarafından kabul edilerek desteklenmeye uygun görülen Uçkunkaya, aldığı krediyle donanımlı bir stüdyo mutfağını İstanbulluların hizmetine açtı.

İŞSİZ KADINLARA 'TATLI' UMUT Aynı zamanda bir gastronomi dergisine yemek danışmanlığı yapan Nurgün Uçkunkaya, bu alandaki bilgi tecrübesini, Anadolu yakasında Çekmeköy’de hizmete giren Sweety Kitchen'ın bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini taşıdığını da öne süren Uçkunkaya, “Her yıl on işsiz kadın, stüdyo mutfakta ücretsiz bilgilendirme programlarına katılacak ve programı tamamlayanlara iş bulmalarında yardımcı olunacak" dedi.

30 BİN TL HİBE KREDİSİİSMEK- KOSGEB işbirliği projesi kapsamında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni tamamlayan İSMEK’li girişimcilere, iş projesi kabul edilerek desteklenmeye değer görüldüğü takdirde KOSGEB tarafından geri ödemesiz 30 bin TL hibe veriliyor. Girişimciler eğer isterlerse 70 bin TL geri ödemeli faizsiz kredi de kullanabiliyor ve kendilerine geri ödemede, taksit kolaylığı da sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites