Pazartesi

BETA 'TANI'DIĞINDAN ÇOCUKLAR İÇİN MAĞAZALARINDA KİTAP TOPLAYACAK


Sosyal sorumluluk için 3’lü güçbirliği yapıldı. BETA, çocuklar için mağazalarında kitap toplayacak. TANI’nın portföyündeki 10 bin müşteriye duyuru yollanacak, dağıtım firması ZİP ise kitapları ihtiyaç sahibi ilköğretim okullarına dağıtacak…

Aylin LÖLE
Mağazalarında sokak çocukları için ayakkabı topladı, ardından “Şimdiki çocuklar da okusun” kampanyasına başladı. Ayakkabı firması BETA, Koç Holding iştiraklerinden Tanı’nın yanı sıra dağıtım firması ZİP’le paydaş oldu, ihtiyaç sahibi 17 ilköğretim ilkokulunun kütüphanesini kitapla doldurmak için kolları sıvadı. 2009 senesinde Umut Çocukları Derneği ile yapılan projede mağazalar aracılığı ile sokak çocukları için 26 bin çift ayakkabı topladıklarını, bunların tadilatlarını yaparak, dağıttıklarını anlatan BETA Yönetim Kurulu Üyesi Özlem İkiışık Barutçu, “Şimdiki Çocuklar da Okusun” kampanyasının detaylarını anlattı…

Proje ile ne hedefliyorsunuz?
Şimdiki Çocuklar da Okusun kampanyamızda, müşterilerimize evinizdeki eski çocuk kitaplarını getirin, ihtiyacı olanlara dağıtalım dedik. İhtiyacı olan ilköğretim okullarına kütüphane kurulmasına katkıda bulunacağız böylelikle. Tanı şirketi, 10 bin veri paylaşım izni vermiş müşterisine duyuruda bulunacak. ZİP ise mağazalarda topladığımız kitapları, ihtiyaç sahipleri okullara ulaştıracak. Hedefimiz 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda kitapları ihtiyaç sahipleri okullara teslim etmek.

Kaç kitap toplamayı öngörüyorsunuz?
İstanbul, Ankara ve İzmir’deki toplam 28 mağazamızda kitapları toplayacağız. Mağazalarımızda duyurulara 15 Şubat’ta başladık. Kitap toplama kampanyası 31 Mart’a kadar devam edecek. Hedefimiz minimum 5 bin kitaba ulaşmak. Kitap ihtiyacı olan okullar Koç Holding’le iletişime geçmişti. Dolayısıyla kitapları bu okullara göndereceğiz. Kitapları toplamak kadar ayrıştırmak da önemli. Bunun için Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile anlaştık. Onlar gönüllü olarak bu projede yer alıyorlar. Kitapların taramasını yapacaklar, içeriklerini vs kontrol edecekler. Bu kontrollerin ardından kitaplar teslim edilecek. Önceliğimiz çocuk kitapları. Eğer yetişkinler için de kitaplar gelirse onları da şehir kütüphanelerine bağışlayacağız.

5 bin ağaçlık BETA
Hatıra Ormanı kuracak
8 Mart’ta Tema ile Beta Hatıra Ormanı projemiz başlıyor. Kadınlar günü kapsamında alışveriş yapan herkese fidan sertifikası vereceğiz. Fidanları eylülde dikeceğiz. Çünkü Eylül dikim zamanı. Urla Kadıovacık’ta 5 bin ağaçlık Beta Hatıra Ormanımız kurulacak.

Babamın GS’lı arkadaşları ayakkabı
yolladı, ithalat mevzuatına takıldı

2009 yılında sokak çocukları için ayakkabı topladıkları projenin sadece Türkiye’de değil yurtdışında da  çok ses getirdiğini belirten Özlem İkiışık Barutçu, şöyle konuştu: “O dönem mail zincirleri çok yaygındı. Biz de projemizi maille duyurmuştuk. Babam GS mezunu. Babamın GS mezunu olan ve yurtdışında yaşayan arkadaşları bir mail zinciriyle bu kampanyadan haberdar olup çok heyecanlanmışlar ve onlar da ayakkabı toplamışlardı. Toplanan ayakkabılar göndermek istediklerinde mevzuata takılmışlardı. Çünkü çok sayıda ayakkabı olduğu için ithalat gibi gözüküyordu. Eski ayakkabı olduğu için de maalesef Türkiye’ye girişi yapılamamıştı.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites