Pazar

4 BİN 500 İŞSİZİ USTA YAPTI, İSTİHDAMIN 'KALE'Sİ OLDU


AB standartlarında eğitim verdiği 4 bin 500 işsiz genci karo ustası olarak yetiştiren Kale Grubu,  bu ustaların katkısı ile “İlk işim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında Türkiye’nin değişik bölgelerindeki 27 köy okulunun tuvaletlerinin yenilenmesini sağladı…

Aylin LÖLE
Kale Grubu sosyal sorumluluk kapsamında sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor, istihdamı artırıyor. ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesiyle AB kriterlerine uygun olarak yetiştirilen karo ustaları hem meslek sahibi oluyor hem de stajlarında köy okullarındaki tuvaletleri yenileyerek sosyal sorumluluk halkasına yeni bir zincir ekliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 4 bin 500 işsiz genç meslek sahibi oldu, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 3 bin 800’e yakın vasıflı usta kazandırıldı. Projenin detaylarını Kale Grubu  Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos Akşam Ekonomi’ye anlattı.

Meslek edindirme projenizden bahseder misiniz?
Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur tarafından kurulan Dr. (h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), sosyal sorumluluk faaliyetlerini eğitim ve istihdam başlıkları altında sürdürüyor. Eğitime yönelik burs, staj ve iş projelerinin yanı sıra istihdama yönelik de meslek edindirmenin yanı sıra geliştirme ve uyum kursları veriyoruz. Türkiye genelinde yapılan meslek edindirme kursları ile yaklaşık 4 bin 500 kursiyer meslek sahibi oldu. KSV, 2003 yılında eğitim faaliyetlerini inşaat sektörünün ihtiyaçlarına göre genişleterek, Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı’nın yanı sıra vacılık, İnşaat Boyacılığı, Sıhhi Tesisatçılık ve Yapı Yalıtımcılığı alanlarında da Geliştirme ve Uyum Kursları düzenliyor. KSV’nin kuruluşundan bu yana Geliştirme ve Uyum Kursları ile inşaat sektörüne 3 bin 800e yakın vasıflı usta kazandırdık.

Usta seçim kriterleri nasıl belirleniyor?
Kursumuza katılacak kursiyerleri İş Kurumu İl Müdürlükleriyle birlikte belirliyoruz. İş Kurumları ile işbilriği içinde o ildeki bir çok işsiz ve meslek sahibi olmayan kişiye ulaşıyoruz. Diğer taraftan İş Kurumu her kursiyere kurs süresince günlük cep harçlığı adı altında 15-20 TL ücret ödeniyor. Kursiyer seçimlerinde bizim için en önemli kriter kişinin bu mesleği öğrenmek istemesi. Bu bilinçle gelen kursiyer çok iyi yetişiyor. Diğer kriterlerimiz ise, 18-30 yaş aralığında olması, işsiz ve mesleksiz olması ve bedenen bir engelinin bulunmaması.

Ustalar köy okullarının
tuvaletlerini yeniliyor
KSV; sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarını, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyor. Ustalara, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj çalışmalarını yapma olanağı sağlıyor. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyor. Markalarımız Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Anada, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya ve Yozgat gibi Türkiye’nin değişik bölgelerinde toplam 27 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. Bu sosyal sorumluluk projesinde yetişip tekrar bu zincire dahil olan ustalar sayesinde toplam 2 bin 75 öğrenci, daha sağlıklı ortama kavuştu.

















0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites