Pazar

150 BİN ÇOCUĞA MUTLULUKLARI İÇİN 1.5 MİLYON $ KAYNAK AKTARDI




Göz taramasından pediatri servislerinin tefrişine hastane ilköğretim dersliklerinden oyun alanlarına kadar farklı alanlarda varlık gösteren McDonald’s Çocuk Vakfı, bugüne kadar 45 projeyi hayata geçirdi, çocukların sağlık ve mutluluğuna katkıda bulundu.


Aylin LÖLE
McDonald’s Çocuk Vakfı, çocukların sağlığı ve mutluluğu için doğrudan yarar sağlayacak projeler yaratmak, geliştirmek ve desteklemek için 1999’dan beri faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Türkiye’de 29 sağlık kuruluşu ve 24 farklı il ve yerleşim merkezinde 45 projeye imza attıklarını belirten McDonald’s Çocuk Vakfı Koordinatörü Şule Abra, bugüne kadar 150 binin üzerinde çocuğa ulaşarak, vakfın 1.5 milyon doların üzerinde kaynak aktardığını söyledi. Abra, Akşam Ekonomi’ye Vakfın projelerini anlattı.

Çocuk Servislerinin Tefrişi ve Aile Odaları projenizden bahseder misiniz?
Aile Odaları hastanelerin çocuk servislerinin çok yakınında bulunur. Aile Odası’nın amacı hastane odaları ve koridorları dışında hiçbir alternatifi olmayan çocuğa ve refakatçisine farklı ortam sunmak. Aile Odaları, tedavi gören çocuğun diğer aile fertleriyle bir araya gelebildiği ev benzeri mekanlar olarak tefriş ediliyor. Ayrıca fiziki şartlar elverdiği sürece aile odalarında banyo yapabilme, çamaşır yıkayabilme alanları bulunuyor. Ayrıca çocuk servislerinin tefrişini de yapıyor. Hastane ilköğretim dersliklerinin yanı sıra hastane oyun alanlarına da imza atıyor. Hem çocukların eğitim hayatı kesintisiz devam ediyor hem de rengarenk oyuncaklarla donatılan oyun alanları da çocuklara keyifli ortam sunuyor. McDonald’s Çocuk Vakfı Adana, Afyon, Ankara, Bolu, Çanakkale, Çorlu, Aydın, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van’daki hastanelerde tefriş projeleri gerçekleştirdi.

Bir de çocuklar için ‘Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı’ projeniz var… Onda geldiğiniz nokta nedir?
McDonald’s Çocuk Vakfı olarak çocukların sağlıklı olmalarının onların eğitimlerindeki başarıya da yansıdığına inanıyoruz. Bu amaçla özellikle göz sağlığı konusunda öncelikle sağlık hizmetinin yetersiz olduğu bölgelerde, yerel yönetim ve sağlık kuruluşları ile işbirliği yaparak tarama hizmeti sunuyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman’da onbinlerce çocuk göz taramasından geçirildi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve yerel üniversitelerin göz doktorlarının işbirliği ile gerçekleştirilen taramalar sonrası sosyal güvencesi olmayan çocuklara gözlüklerinin temini ve göz ameliyatlarının gerçekleştirilmesi gibi sağlık hizmetleri sunuluyor. Proje bu öğretim yılında Batman’da devam ediyor.


Şişli Etfal’de tefriş yaptı
ABD’den prestijli ödül geldi

McDonald’s Çocuk Vakfı 2012 yılında gerçekleştirilen Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi’nin inşa ve teşrifi projesi ile RHMC’nin en prestijli ödüllerini kazandı. Şişli Etfal Hastanesi Gelişimsel Pediatri Servisi Projesi kendi kategorisinde ‘En İyi Proje’ ödülü alırken, RMHC’nin en büyük ödülü olan Kim Hill seyirci ödülüne layık görüldü.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites