Pazar

MARDİN'DEN VAN'A MERKEZLER AÇTI, 10 BİN ÇOCUK POTAYA UZANDI

  
Basketbol Gönülleri Projesi’yle bugüne kadar altyapı ve kaynak problemi nedeniyle spordan uzak kalan çocuklara TEGV ile birlikte ulaşan Tofaş, her yıl 500 çocuğa basketbol eğitimi veriyor. Proje ile çocuklar hem spor yapıyor hem yaşam becerilerini geliştiriyor…

Aylin LÖLE
Tofaş, spora yatırımda vites küçültmüyor, her yıl 10 şehirde 500 çocuğu basketbolla tanıştırıyor. Spor, eğitim, çevre ve kültür-sanat odaklı projelere imza atan Tofaş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile hayata geçen proje kapsamında yapısal sorunlar ve kaynak yetersizliği nedeniyle spor yapma şansına sahip olamayan 7-14 yaş arası gençleri basketbolla tanıştırmayı, bu sayede sağlıklı kişilik ve yaşam becerileri geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. 14’ncü yılına giren projenin detaylarını Tofaş Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu, Akşam Ekonomi’ye anlattı.

Basketbol Gönüllüleri Projesi’nin amacı nedir?
Tofaş kurulduğu yıllardan itibaren Tofaş Spor Kulübü ile Türkiye’de sporun, özelikle basketbolun gelişimine önemli katkılarda bulunmuş bir kurum. Sporun ve basketbolun insanları birleştirici gücü, çocuk ve gençlerimizin gelişimine sağladığı faydalar hepimizin malumu… Basketboldaki profesyonel yapılanmamızın dışında, basketbol aracılığıyla topluma dokunacağımız projeler bizim için öncelik arz ediyor. Basketbol Gönüllüleri de bu kapsamda hayat bulmuş bir proje. Basketbol Gönüllüleri Projesi, Tofaş Spor Kulübü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın(TEGV) ortak çalışmasıyla, 2000’de hayata geçirildi. Tofaş projeyle; yapısal sorunlar ve kaynak yetersizliği nedeniyle spor yapma şansına sahip olamayan 7-14 yaş arası gençleri basketbolla tanıştırmayı, bu sayede sağlıklı kişilik ve yaşam becerileri geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. 14 yıldır aralıksız devam eden projeyle, çocuklara; basketbol aracılığıyla günlük hayattaki sorun ve güçlüklerle etkin başa çıkmayı sağlayacak, olumlu ve uyumlu kişisel davranış becerileri kazandırmak amaçlanıyor.

Bugüne kadar kaç çocuk basketbol eğitimi aldı?
Proje, bugün 10 şehirdeki (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Van), 13 TEGV etkinlik noktasında devam ediyor. Bu merkezlerde yılda 500’ün üzerinde çocuk, nitelikli basketbol eğitimiyle buluşuyor. Basketbol Gönüllüleri Projesi kapsamında, 2013 yılı sonu itibarıyla, 7-14 yaş grubundan 10 bine yakın çocuk basketbolla tanışırken, 290 TEGV gönüllüsü Basketbol Antrenörlüğü eğitimi aldı. Eğitimlerin tamamı Tofaş Spor Kulübü tarafından verildi. Yürütülen çalışmalar sonucunda, Van ve Eskişehir illerinde 400’ün üzerinde lisanslı sporcu ve 20 antrenör, Türk basketboluna kazandırıldı.

FiatBall’da kızlar yarışıyor
Basketbol Gönüllüleri Projesi’nin önemli bir adımını da, projenin bir anlamda taçlandırıldığı ve yıl boyunca yapılan çalışmaların kutlandığı FiatBall Basketbol Şenliği oluşturuyor. Tofaş Spor Kulübü, TEGV’in işbirliğiyle her yıl farklı bir şehirde, Türkiye’nin dört bir yanında yıl boyunca TEGV etkinlik noktalarındaki basketbol eğitimini aksatmadan sürdüren çocukları ağırlayarak, onlara şenlik havasında bir turnuva ortamı yaşatıyor. 1 hafta süren şenlik boyunca, farklı şehirlerden gelen takımlar arasında 40’a yakın maç oynanıyor. Çocuklar “Düşler Atölyesi” çalışmalarında spor dışı becerilerini sergiliyor, film gösterimleri ve kültürel gezilere katılıyor.. FiatBall Basketbol Şenliği son 3 yıldır sadece kız çocuklarının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tofaş, geçtiğimiz yıl Koç Üniversitesi’nde 11.’si gerçekleştirilen FiatBall Basketbol Şenliği’nde, TEGV’in İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Mardin ve Van’daki etkinlik noktalarından, yaşları 12-14 arasında değişen 125 kız çocuğuyla birlikte 24 gönüllü antrenörün yer aldığı 13 takımı ağırladı. Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen FiatBall şenliklerinde, bugüne kadar toplam 2 bin civarında öğrenciyle 400’e yakın gönüllü antrenör misafir edildi.



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites