Pazar

PENTİ, ÇORAPLA HEM EKONOMİYE HEM SAĞLIĞA KATKI SAĞLIYOR!


Penti, bu yıl sosyal işletme modeli ile mikro kredi kullanan kadınlara ek gelirin kapısını aralıyor. Şirket ayrıca Memorial Hastaneleri ile de işbirliğine giderek ‘meme sağlığınızı ertelemeyin’ projesini başlatıyor…


Aylin LÖLE
2007 yılından beri; “Aile İçi Şiddete Son” kampanyasına destek veren Penti, kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projelerine vites küçültmeden devam ediyor. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak tasarladıkları çorabın satışından elde edilen geliri ‘Aile İçi Şiddet Hattı’na bağışlayan, sonraki yıllarda da ünlü sanatçıların desteğiyle bu koleksiyonu büyüten Penti, bu yıl hem sosyal işletme hem de kadın sağlığı konularına odaklandı. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, Akşam Ekonomi’nin sorularını yanıtladı.

Bu yılki odak noktanızda kadınlar için bir sosyal işletme modeli var. Ne hedefliyorsunuz?
TİSVA (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) ile birlikte yürüteceğimiz “Sosyal İşletme Modeli ile Kadın Yoksulluğuna Son” projesi. Bu proje ile Türkiye’deki kadınları ilk defa sosyal girişimcilikle tanıştırmak; ekonomiye kadın gücüne destek olmak hedefleniyor. 100’ün üzerinde noktada örgütlenmiş olan mikro kredi uygulaması içerisinde yer alan fakir kadınların uygun fiyata çorap satışı yaparak sürdürülebilir gelir etmesini sağlamak, kadın yoksulluğunun azaltılması amaçlanıyor.

Sırada başka hangi proje var?
Kadın sağlığı konusuna da oldukça duyarlı bir markayız.  Daha önce Group Florence Nightingale Hastaneleri ile birlikte “Penti ve Florence Nightingale ile sağlıklı bir hayata doğru” sloganıyla yürüttüğümüz önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmıştık. .   Penti ambalajlarında bulunan ara kartonlarda; meme kanseri, rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıkları ile ilgili konularda erken teşhiş imkânı sağlayan bilgilere yer verdik. Group Florence Nightingale Hastaneleri’ne bu kartonla başvuranlara her türlü muayene ve tedavilerinde özel avantajlar sağlandı. Bu proje kapsamında birçok kadınımızı erken tanı ve erken tedavi imkânına kavuşturduk. Bu projemiz Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.
Bu yıl da Memorial Hastaneleri ile birlikte Meme sağlığı ve erken tanı/teşhis konusunda bilgilendirme ve farkındalık yaratma amacıyla; “Meme sağlığınızı ertelemeyin” projesi üzerine çalışıyoruz.  5 şehirde pilot olarak başlayacağız.

‘Kardeşten Kardeşe’
15 bin çocuğa ulaştı
Her yıl 23 Nisan’da uyguladığımız “Kardeşten Kardeşe” projesi kapsamında Penti’nin hazırladığı özel hediye paketlerini, çocuklar tarafından yazılan notlar ile birlikte doğudaki ihtiyaç sahibi çocuklara gönderiyoruz. Aslında bu proje ile müşterilerimizin ihtiyaç sahibi çocuklar ile dayanışmasına aracılık etmiş oluyoruz. Bugüne kadar; Mardin, Kars, Van’daki toplam 15 bin ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştık. Ayrıca Çorlu’daki fabrikamızda arkadaşlarımızın başlattığı, bizim de yöneticiler olarak desteklediğimiz önemli bir projeyi geçtiğimiz yıl içinde hayata geçirdik. Fabrika çalışanlarımızın kız çocuklarına burs vermeye başladık.
   






0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites