Pazar

10 YILDA 11 GELİŞİM MERKEZİ AÇTI, 28.500 ÇOCUĞA DESTEK VERDİ


PepsiCo Yiyecek Türkiye’nin hayata geçirdiği GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’nin sayısı 10 yılda 11’e ulaştı. Kilis’ten Mardin’e Silvan’dan Kızıltepe’ye kadar açılan merkezlerde çocuklara sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel alanda destek veriliyor…

Aylin LÖLE
GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri projesi PepsiCo Türkiye’nin yiyecek şirketi PepsiCo Yiyecek Türkiye tarafından hayata geçirildi. Yaşam kalitesini artırmaya yönelik sürdürülebilir projeler ile topluma fayda sağlamanın amaçlandığı GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri, 2003 yılından bu yana GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın işbirliği, 2008 yılından bu yana da Türkiye Kalkınma Vakfı’nın lojistik desteği ile yoluna devam ediyor. 10. yaşını kutlayan proje sayesinde bugüne kadar yana 28 bin 500’den fazla çocuğa sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel alanda destek verildi. Projenin detaylarını PepsiCo Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik, Akşam Ekonomi’ye anlattı.

GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri 10. yılında… Bugüne dek alınan yolu özetler misiniz?
10. yılını geride bıraktığımız GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’ni ilk olarak 2003’te Batman’da, daha sonra yine 2003’te Mardin Nusaybin’de, 2005’te Mardin Ömerli ile Adıyaman Merkez ve Adıyaman Gölbaşı’nda, 2006’da Diyarbakır Silvan’da, 2007’de ana fabrikamız olan Suadiye fabrikamızın bulunduğu İzmit Suadiye’de, 2009’da Şanlıurfa Hilvan’da, 2011’de Kilis’te, 2012’de Siirt’te ve son olarak da bu sene içerisinde Kızıltepe’de hizmete girdi. Toplam 8 ilde 11 adet GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi var. Merkezlerde 2003 yılından bu yana 28 bin 500’den fazla çocuğa sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel alanda destek verildi.

Merkezlerde neler yapılıyor?
GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri ile eğitim hayatlarına destek olduğumuz çocuklarımız farklı bakış açılarına sahip olabiliyor ve çok yönlü düşünebiliyorlar. Kendi hayatlarında alacakları kararlarda çok daha bilinçli seçimler yapabiliyorlar. Onların boş zamanlarını çok daha yararlı aktivitelerle doldurup çok daha fazla konuda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Tüm bunların yanında destek eğitimlerimizle de çocuklarımızın okullarında da çok daha başarılı olmaları yönünde onlara destek veriyoruz.

Badminton da öğreniyorlar
tiyatro-drama dersi de alıyorlar
Çocuklarımız merkezlerimize geldikleri andan itibaren de hem onların eğitimlerine destek oluyor hem onları aktif yaşama yönlendiriyor hem de kültürel ve sanatsal aktivitelerle vizyonlarının gelişimine katkı sağlıyoruz. Çocukları çeşitli sportif, sosyal ve kültürel aktivitelere yönlendirerek boş zamanlarını değerlendirmelerini; sosyal, duygusal, kişisel ve bilişsel gelişimlerini destekleyici eğitim araç ve gereçlerinden yararlanmalarını sağlamak ve bilgisayar kursu, yabancı dil eğitimi gibi çocukların okulda faydalanamadıkları bazı ek eğitim olanakları yaratarak çocukların gelişimlerini desteklemek amaçlanıyor. Tüm merkezlerimizde öğrencilerimiz, Türkçe, Matematik, İngilizce Bilgisayar, Sosyal Bilgiler, Etüt ve SBS çalışmaları gibi derslerden faydalanabiliyor. Sosyal faaliyetlerde ise bölgeden bölgeye farklılık göstermekle beraber, satranç, resim, müzik (bağlama keman, ritm, gitar kursları), şiir okuma, tiyatro-drama, fotoğrafçılık, modern danslar, folklor, el sanatları, ebru, makrame, giyim teknolojisi, izcilik, PDR, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, badminton, tekvando, rehberlik hizmeti ve sağlık eğitimleri dersleri veriliyor.

Önceliğimiz her zaman çocuklar
PepsiCo Türkiye olarak ürettiğimiz projelerde öncelik her zaman çocukların oldu ve olacak. Çünkü bizler, bir toplumun gelişimini, toplumdaki çocukların belirleyeceğine ve bunu bilerek hareket etmenin de geleceği belirleyeceğine inanıyoruz. Bu bağlamda eğitimde var olan eşitsizliği, nitelikli bir toplum oluşturma yolunda büyük bir engel olarak görüyoruz. Projelerimizle bölgeler arası fırsat eşitsizliklerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri’ni de bu amaçla atılan çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Projenin eğitime ve aktif yaşama verdiği önemden dolayı, sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak vizyonumuzla doğrudan örtüştüğünü düşünüyoruz.



-          



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites