Pazartesi

GENÇLER DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ İLE ARTIK 'OYUNDA KAL'ACAKLAR


Darüşşafaka Doğuş ile gençler ‘Oyunda Kal’acak, kötü alışkanlıklardan uzak duracak. Proje kapsamında 4 ayda 5 bin çocuğa ulaşıldı, yeni hedef ise hasar gören basketbol sahalarının onarılması…
Aylin LÖLE
Çocukların ve gençlerin basketbolla dolu bir dünyaya merhaba demeleri için 2014 Ocak ayında ‘Oyunda Kal’ platformunu hayata geçirdi, 4 ayda 5 bin çocuğa ulaştı. Darüşşafaka Doğuş'un gençleri basketbola yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan "Oyunda Kal" projesi kapsamında sadece gençlere basketbol sevdirilmeyecek aynı zamanda basketbol sahaları da onarılacak. Darüşşafaka Doğuş Basketbol Yöneticisi İbrahim Kutluay, “Önümüzdeki günlerde mahallelerde hasar gören basketbol sahalarının onarılması için başlatacağımız çalışmalarımıza ağırlık verecek, Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü’yle olası işbirliklerimiz üzerinde duracağız. Ayrıca uluslararası işbirlikleri üzerine de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. Kutluay, Akşam Ekonomi’nin sorularını yanıtladı.

Oyunda Kal projesinin kapsamından bahseder misiniz?
Projemizin çıkış noktası; çocuklarımızın ve gençlerimizin sporu sevmeleri, sporu bir hayat tarzı olarak benimsemeleriydi. Oyunda Kal Platformu, çocuklara ve gençlere sporu basketbol aracılığıyla sevdirmeyi, onları hedef koymaya ve oyunda kalmaya yöneltmeyi amaçlıyor. Era Research’ün platformumuz için gerçekleştirdiği araştırmada 9-18 yaş arası çocuk ve gençlerimizle görüşerek üstümüze düşenleri belirlediğimiz bir dönemdeyiz. Bunun dışında Forum AVM’lerde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz sonucu seçilen gençlerimizi bir hafta boyunca İstanbul’da Darüşşafaka Doğuş Yaz Kampı’nda ağırladık. İstanbul’daki basketbol sahalarını onarıyoruz. İlk etapta İstanbul’da 10 saha seçtik ama seçenekleri artıracağız. Uzun vadedeki hedefimiz ise gençlerimizin hayatına basketbolu ve spor sevgisini sokabilmek. Nisan-Temmuz ayları arası gerçekleştirdiğimiz  etkinliklerle 9 ilde 5 bin çocuğa ulaştık.

Yenilenmesi öngörülen basketbol sahası sayısı nedir?
İlk etapta İstanbul’da 10 saha ile başlıyoruz ama tabii ki bu sayıyı mümkün olduğunca artırmayı ve Türkiye çapına yaymayı hedefliyoruz. Bu arada sosyal medyada da bizlere onarılacak durumdaki sahalarının fotoğraflarını çekip gönderen tüm talepleri de değerlendiriyoruz.

Projenin sürdürülebilir
olması için çalışıyoruz
8 ay gibi kısa bir süre zarfında marş, TV programı, reklam, 9 ilde roadshow, yaz kampı ve saha onarımının yanı sıra Türkiye’de ve dünyada yan yana yürümek istediğimiz  bakanlık ve kurumlarla işbirliği çalışmaları için görüşmeler başlattık. Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, kimi zaman diğer işlerimizle beraber bu yoğunlukta atlamaktan korktuğumuz detaylar oluyor ama şimdiye kadar tüm süreçler planladığımız gibi gitti. Bundan böyle de projemizin başarılı ve sürdürülebilirolması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites