Salı

VODAFONE'DAN, ENGELSİZ YAŞAMA 3 MİLYON TL'LİK YATIRIM!


Yılda bin engelliye hizmet verme kapasitesine sahip olan Düşler Akademisi Kaş, Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezi oldu. Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteğiyle kapısını açan DüşlerAkademisi Kaş’a, Haziran’dan bu yana 150 engelli katıldı…

Aylin LÖLE
Türkiye Vodafone Vakfı, DüşlerAkademisi ile şimdi de Kaş’ta bir mucizeye imza atıyor. Engelli bireylerin hayata katılımını artırmak ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla kurulan Düşler Akademisi Kaş Merkezi, 20 dönümlük arazi üzerinde kuruldu. Yılda bin engelliye hizmet verme kapasitesine sahip olan Düşler Akademisi Kaş, Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezi oldu. Vodafone’un Türkiye’deki en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Düşler Akademisi’ne bugüne kadar yaptığı yatırım ise 3 milyon TL’yi buldu. Projenin detaylarını Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Akşam Ekonomi’ye anlattı

Düşler Akademi Kaş projesi nasıl doğdu?
“Düşler Akademisi” projesi aracılığıyla 2008 yılından beri engelli bireylere verdiğimiz desteği Antalya’nın Kaş İlçesi’nde hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi Kaş merkezi ile devam ettirme kararı aldık.
Düşler Akademisi Kaş, Türkiye’nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olarak 12 Haziran 2014’te hizmete açıldı. 20 dönümlük arazide 70 yıllık Çukurbağ İlkokulu binasının tarihsel ve doğal dokusu korunarak tasarlanan Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nde yıl boyunca binlerce engelliye ücretsiz hizmet verilecek. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulandığı Düşler Akademisi Kaş’ın öncelikli amacı, engelli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlayarak yaşam kalitelerini kalıcı çözümlerle yükseltmek.

Burası ne kadara mal oldu?
Vodafone Türkiye Vakfı tarafından Düşler Akademisi projesine başından bu yana aktarılan hibe tutarı yaklaşık 3 milyon TL’dir. Düşler Akademisi Kaş özelinde de 631 bin TL'dir. Kaş Kaymakamlığı, Belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tesisin 10 yıllığına tahsis edilmesi ve programların uygulanmasında yerel yönetim olarak destek verdi. 

Bugüne kadar kaç kişi faydalandı?
Düşler Akademisi Ataşehir Merkezi ders programına 10 Haziran’da ara vererek Kaş’ta yaz sanat kampı konseptine geçiş yaptı. Düşler Akademisi Kaş’ta bir seferde ortalama 50-80 kişiyi ağırlayabiliyoruz.  Kamp konseptinde gelenler 1 hafta süre ile kalabiliyorlar. Ayrıca özellikle bölgede yaşayan engelli bireylere ve köyde yaşayan gençlere çok daha uzun soluklu hizmet ve destek verilebiliyor. Hazirandan bu yana merkeze yaklaşık 150 engelli katıldı. Hazirandan bu yana 1000’den fazla ziyaretçiyi ağırladık. Hedefimiz kısa dönemli hizmetler ve buluşmalar ile 2 bin fiili katılımcıya ulaşmak.

Dans dersleri revaçta
dalış ve yelken eğitimi var
Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin gelebildiği Düşler Akademisi Kaş’ta; sanat eğitimlerinin yanı sıra, spor ve rekreasyon alanlarında sunulan imkanlardan faydalanılabiliyor. Sanat alanında resim, müzik, dans, heykel ve tiyatro dersleri verilirken, sporda yelkenden, dalışa, tenisten, biniciliğe farklı alanlarda uzman gönüllüler ders veriyor. Rekreasyon olarak okuma günleri, takım oyunları, uçurtma ve bocci gibi aktiviteler yer alıyor. Eğitim alanında ise kişisel gelişim, işaret dili, yabancı dil, felsefe, sosyal girşimcilik, fotoğraf, kamera, senaryo ve bilimsel düşünce konularında dersler bulunuyor. Ayrıca, Çukurbağ Köyü’nde Akademi binasına 750 metre uzaklıkta 4 dönüm arazi üzerine Ekolojik Tarım Alanı kuruldu. Düşler Akademisi’ne ait tekne ile engelli erişimine uygun Setur Marina’da konumlanmış Engelsiz Su Sporları Merkezi’nde ise temel yelken eğitimleri, serbest dalış ve aletli dalış eğitimleri sertifikalı programlar olarak sunuluyor. Merkezde en beğenilen etkinlikler yüzme ve tekneyle denize açılmak oluyor. Gençler binicilik derslerini de çok seviyor. Elbetteki dans derslerimiz çok revaçta. Son olarak eklediğimiz yüksek parkur alanımız zor bir hedef olarak dikkat çekiyor. Bölgedeki köylerde yaşayan genç kızlardan oluşan voleybol takımımız da büyük ilgi görüyor.



0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites