Salı

HENKEL ÇALIŞANLARI 50 PROJEYE 'GÖNÜL'DEN DESTEK OLDU


Henkel’in gönüllüleri kolları sıvadı, eğitimden spora çevreden sağlığa 10 yılda 50 projeye imza attı. Kurumsal Gönüllülük Programı’nda Henkel’in sadece çalışanları değil emeklileri de elini taşın altına koyuyor…


Aylin LÖLE
Kurumsal Gönüllülük Programı’nda 10 yılı geride bıraktı, 50 projeye ‘gönüllü’ oldular. Henkelçalışanlarından oluşan gönüllüler 10 yılda eğitim, bilim, spor, sağlık, kültür-sanat ve çevre koruma gibi alanlarda birçok yardım projesinin gerçekleştirilmesinde aktif rol aldı. Henkel, bugüne dek kurumsal ve ürün markaları ile yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarından bağımsız olarak sadece Kurumsal Gönüllülük Programı kapsamında Türkiye’de tam 50 projeye destek verdi. Bu projeler ile yapılan çalışmalardan 15 bin kişi yararlandı. Türk Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ardane, Akşam Ekonomi’nin sorularını yanıtladı.

Gönüllülük Programı’nın odak alanları neler?
Kurumsal Gönüllülük Programı Henkel’in sosyal sorumluluk programı içinde çok önemli bir yer tutuyor. Bu program sayesinde, çalışanlar ve emekliler tarafından teklif edilen ve aktif bir şekilde yönetilen toplumsal gelişim projelerine gönüllü olarak sosyal katılım destekleniyor.  Bu destek “projeye finansal yardım”, “ürün yardımı” ve “ücretli izin” şeklinde yapılıyor. Henkel, Kurumsal Gönüllülük Programı kapsamında sosyal ihtiyaçlar, eğitim, bilim, spor, sağlık, kültür-sanat ve çevre koruma alanlarındaki projelere destek veriyor. Bu projelerin her biri, toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunuyor. Ancak projelerin küçük ya da büyük ölçekli olmasından daha da önemli olan, Henkel çalışanlarının ve emeklilerinin bu projelerdeki gönüllü katılımı ve emeğidir.

Projelerden örnekler verebilir misiniz?
Sokakta çalışan çocuklar için meslek atölyeleri kurmak, ihtiyacı olan hastanelere kuvöz bağışı, engelli çocuklara yelken eğitiminin sağlanması, okul öncesi eğitime destek verilmesi, okulların bilgisayar, projeksiyon, tiyatro salonu vb. ihtiyaçlarının karşılanması, kimsesiz çocuklar için hobi bahçesi kurulması, kütüphane kurulması vb. pek çok projeyi sayabiliriz.Tüm bu projelerde, çalışanlar ve emekliler projelerin temel taşını oluşturuyor. Çalışanlar projelerin seçim, planlama ve organizasyonundan uygulanmasına kadar her aşamasında yer alıyor. Kurumsal Gönüllülük Programı’nın Türkiye’de kesintisiz ve düzenli bir şekilde 10 yıldır başarı ile uygulanıyor olması ve Türkiye çalışanlarının projelerde gönüllü yer almak konusundaki istekleri yurt dışından da çok takdir görüyor.


Tepe yöneticileri de boya yaptı
kanserli çocuklara umut oldu

Gönüllülük projelerinden birini, Henkel’in Türkiye ile Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en üst düzeydeki yöneticilerini bir araya getirerek yaptık. Yabancı yöneticiler, boğazda yemek verilmesi gibi alışılagelmiş bir organizasyon yerine gönüllülük projesinde buluşturuldular. Henkel bu projede, maddi sorunları nedeniyle tedavi süreci aksayan çocuklara destek vermek için kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) destek vererek, kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri için yapılan aile evinin bahçesinin düzenlenmesini üstlendi. Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki farklı ülkelerden gelen, içlerinde birçok ülkenin genel müdürünün de bulunduğu, 17 üst düzey Henkel yöneticisi ünvan ve mevkilerine bakılmaksızın bizzat kolları sıvayarak çalıştı. İmkanı olmayan hasta çocuklar ve aileleri için yapılan aile evinin eksiklerini tamamladı. Bahçeyi mimari açıdan yeniledi. Yöneticilerden biri binanın bahçesini boyarken, bir diğeri duvarlara resim yaptı, biri kitaplıkları monte ederken, biri bahçe çimlerini ve çiçekleri ekti ve işler tamamlandığında aile evi komple yenilenmişti. Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden gelen üst düzey yöneticilerin, bizzat kendi emekleriyle bu katkıyı sağlamaları bizim için çok değerli. Bu çalışma, kurumsal gönüllülük konusunda Türkiye çalışanlarına da örnek teşkil etti.




0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites