Pazartesi

"BANA GÖZ KULAK OL" DEDİ YUNUS PARKLARI İÇİN MÜCADELE BAŞLATTI



Özge Özder, Aslı Tandoğan ve Ayça Varlıer öncülüğünde kurulan ve birçok ünlü sanatçının da üyesi olduğu Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği (BGKO), hayvan esaretine "dur" demek için ilk farkındalık filmini çekti. Amaç özgür yunusları kurtarmak, yunus parklarına ve gösteri hayvanlarının kullanıldığı tüm oluşumlara karşı bir kampanya başlatmak.
"Benim bir dostum var’’ adlı iki dakikalık spot filmde birçok ünlü sanatçı gönüllü olarak yer aldı. BGKO Duyarlı Yaşam Derneği ilk olarak 2012 yılında düzenlediği "Yunuslara Özgürlük için 50 Sanatçıdan Islak İmza" kampanyası ile yunus parklarının perde arkasını duyurmuş, Kaş'ta açılan yunus parkının kapanmasında ve kamuoyu tepkisi yaratılmasında büyük rol oynamıştı.
BGKO ve PToT Film tarafından çekilen spot film ile "Hayvan esaretine hayır" kampanyasına başlayacak olan BGKO sanatçıları, gösteri hayvanlarının esaretini bir kez daha yunuslar üzerinden anlatmayı tercih etti. Yurtdışından uyarlama olan filmin izin ve hazırlık süreci ise bir ay sürdü. 
SÖMESTR TATİLİNE DENK GETİRİLDİ
Geçtiğimiz günlerde Japonya ve ABD arasında da ciddi diplomatik krize neden olan "Taiji Koyu yunus katliamı" gündemdeyken tamamlanan film, zamanlaması bakımından daha da anlamlı hale geldi. Film ilk olarak yunus parklarının en çok rağbet gördüğü sömestr tatili başlangıcında, yani 24 Ocak tarihinde "bana gozkulakol" Twitter hesabından filmde yer alan sanatçılar yardımıyla sosyal medyada paylaşıldı. Filmde yer alan gönüllü sanatçılar ise şöyle: "Alican Yücesoy, Aslı Tandoğan, Bennu Yıldırımlar, Binnur Kaya, Ceyda Düvenci, Demet Evgar, Kenen Ece, Levent Üzümcü, Mert Fırat, Özge Özder, Özgün, Özgür Çevik, Selim Bayraktar, Selin Demiratar, Serkan Altunorak ve Yasemin Allen.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites