Çarşamba

ETİ'DEN, 'SUALTI'NA 3.5 MİLYON TL!




Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ’nin desteğiyle hayata geçirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası” kapılarını açtı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e büyük bir akvaryum yapma fikriyle start alan proje, ETİ’nin 3,5 milyon TL’lik katkısı ile şehre kazandırıldı. Böylelikle ETİ, doğduğu şehir olan Eskişehir’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklerken, Sualtı Dünyası için yaptığı 3,5 milyon TL’lik yatırımla birlikte, Eskişehir’in gelişimine son 5 yılda 28 milyon TL’lik katkı sağlamış oldu.

İLK ÖZEL SEKTÖR KATKILI AKVARYUM

2011 yılında projelendirme çalışmalarına başlanan “Büyükşehir Belediyesi Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası”, Türkiye’de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olma özelliğini taşıyor. Hayvanat Bahçesi kompleksi içerisinde yer alan ilk akvaryum olarak da nitelendirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası”nın yapımı ise 2,5 yıl sürdü.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’nın 21 Ocak 2014 Salı günü düzenlenen açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı’nın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birçok bürokrat ve iş adamı katıldı.
84 FARKLI TÜRDE BALIK VAR
Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’nda 84 farklı türden toplam 2150 adet balık ziyaretçilerle buluşuyor. Misafirlerini Türk karasuları (Kuzey Ege), Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile tanıştıran ‘Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası’, tek seferde 400, bir günde ise 3500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip. 
ÖĞRENCİLER 2 TL'YE GEZEBİLECEK
‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’, birçok farklı aktiviteye de ev sahipliği yapacak. Çocukların gece tünelde uyku tulumları ile konaklayarak sualtı canlılarının davranışlarını inceleyebilme imkanına kavuşacağı akvaryumda aynı zamanda okullar için eğitici seminer aktiviteleri, okul gruplarına belli saatlerde sualtı belgeseli izletilmesi gibi etkinlikler düzenlenecek. Haftanın 7 günü 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak ‘Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası’nda, bilet fiyatları yetişkinler için 3, öğrencilere ise 2 TL olacak.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites