Salı

'EKONOMİYE KADIN GÜCÜ'NE, IPRA'DAN BÜYÜK ÖDÜL GELDİ

Turkcell’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesi dünyanın en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçildi. Halkla ilişkiler alanında en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen IPRA Altın Küre Ödülleri’nde Ekonomiye Kadın Gücü projesi iki ödüle layık görüldü. Proje öncelikle “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde birinci oldu. Ardından ödül alan diğer 29 kategori içinde de IPRA Büyük Ödülü’ne layık görüldü.
Ödüller, IPRA 2014 Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör tarafından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’e takdim edildi. Ekonomiye Kadın Gücü kapsamında mikrokredi alarak Gaziantep taşı üzerine resim işleme sanatıyla uğraşan girişimci Müge Özdemir, törene katılarak el emeği göz nuru ürününü Dr. Güngör’e hediye etti. 

1 MİLYON TL MİKROKREDİ!
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, şöyle konuştu: “Turkcell olarak girişimci kadınlarımıza fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yola çıktık. Projeyi başlatmamızın üzerinden henüz 1 yıl geçti. Kısa süre içinde girişimci kadınlarımızın sayısı 55 binden 68 bine ulaştı. Onlara ekonomik desteğin yanı sıra eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği de vermeye başladık. Bu kapsamda kadın girişimcilerimiz için e-ticaret kanalımız ‘Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni hayata geçirdik. Bu pazaryerinde mikrokredi desteğiyle üretilen binlerce ürün var. Ekonomik destek kapsamında ise 1 milyon TL mikrokredi oluştu. Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimci kadınlarımız iş kuruyor, işlerini büyütüyor. Ekim 2013’te mobil iletişim dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Mobile Excellence Awards’ta yine ‘Ekonomiye Kadın Gücü’ projesiyle ‘Sosyal Farkındalık’ dalında birinci olmuştuk. Şimdi de Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği-IPRA, projemizi 2013’ün en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçti."

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites